Mannen zijn vaak stil. Daarom is non-verbale communicatie het meest als een mannelijk element. Ontdek hoe je het kunt overwinnen!

Weet je waarom we de naam van de persoon vaak vergeten tijdens het ontmoeten? Ja, omdat het eerste dat onze hersenen niet-verbale signalen van de vreemdeling (gezichtsuitdrukkingen, gebaren, poses) leest, en in het begin de perceptie van woorden, hebben we gewoon niet genoeg aandacht. Tips over niet-verbale communicatie toegestaan ​​Dale Carnegie, maar in de afgelopen jaren was de psychologie niet op zijn plaats en ontdekte veel interessant. We verzamelden het beste advies over hoe stil deze wereld stil is!

een. Superman stelt

Een van de allereerste signalen die we voeden voordat het gesprek van een gesprek een positie is die wordt bezet door ons lichaam in de ruimte.

Adjunct-professor Amy Cuddy uit Harvard beschreef de pose-kenmerken van de leiders, en belde haar “lichaamsvermogen” – machtspositie. Kortom, het kan erover gezegd worden: het is een verlangen om zoveel ruimte in alle richtingen te bezetten. Direct terug, geopende borst, brede op afstand van elkaar geplaatste benen, handen op de riem – in het algemeen, het lijkt op een superman, die trouwens een regenjas fluttert, verhoogt ook het silhouet ook visueel. Natuurlijk moedigen we je niet aan om een ​​mantel te dragen met een turbo-blow. Probeer echter op te staan ​​bij de positie van de macht, zelfs voordat u het kantoor van het hoofd betreedt of op het podium voor een openbare spraak gaat, en u zult voelen hoe angstig afneemt, en het vertrouwen neemt toe. Dit is een medisch feit: Dr. Cuddy ontdekte dat de Superman pose het niveau van cortisol stress hormoon vermindert en het bloedstestosteron verhoogt. In een meer informele setting, bijvoorbeeld op de bank in de woonkamer, is de positie van de kracht de wijdverbreide handen op de achterkant van het meubilair en plagde benen.

☛ Reddingshak Houd er rekening mee dat de krachtkracht ook wordt gezien als een schaduw en agressief, dus als de situatie een deel van de diplomatie suggereert, zet de handen langs het lichaam. Dit zal het niveau van agressie verzachten.

Lees ook

2. Hand gekruist, been gekruist

Met de hand gekruist op haar borst – een beschermende positie die signaleert dat een persoon onveilig aanvoelt of volledig gesloten is voor de ideeën van de interlocutor.

Maar als je je handen oversteekt, de ellebogen naar de buitenkant sturen of miniaturen zetten, dan zal zo’n pose worden gezien als agressief. Ga zitten – ook gebaar van bescherming en afwijzing, maar zachter, vooral als de torso wordt aangetrokken tot de interlocutor. De “vier” -positie (knie enkel) is de houding van dominantie en informele ontspanning met een schaduw van koppigheid en onwetendheid.

☛ Reddingshak Openbare invloedrijke mensen stellen vaak, vooral in officiële foto’s, met handen gekruist in lies. Het is een variatie van gekruiste handen, waarmee je je beschermd voelt, maar sterk. Het is een feit dat we minder aandacht zullen betalen aan het onderste deel van het lichaam tijdens het lezen van gebaren, dus de gekruiste handen vallen onscherp. Vooral vaak is deze positie van de handen te zien in de foto’s van de British Royal Family.

3. Contact met ogen

Zoals Dale Carnegie heeft opgemerkt, is dit een van de belangrijkste niet-verbale signalen die helpt om oprechtheid te lokaliseren en te demonstreren, evenals een goede manier om de interlocutor te overtuigen dat u geen autistisch bent. Natuurlijk, als het contact langdurig voortduurt, voelen we ons ongemakkelijk. Noodloze blik in de ogen signalen over agressie of seksuele interesse. Psychologen merken dat contact met de ogen voor 60-70% van het gesprekstijd de perfecte verhouding is. Hij is vooral belangrijk als je luistert. Op dat moment, wanneer je zegt, is zelfs 40% normaal.

☛ Reddingshak Op dat moment, toen het gezelschap van vrienden of collega’s lachte, proberen mensen contact op te nemen met de ogen met een persoon die het dichtst bij hen staat. Dit is een uitstekend moment voor het bewaken van geheime voorkeuren.

4. Handdruk

HR-managers van internationale bedrijven erkennen dat vreemde handdrukken het onderwerp zijn dat zij vooral graag bespreken.

“Dode vis” in plaats van de hand – het is absoluut het ergste dat je de interlocutor tijdens dating kunt presenteren. Te ijverige poging om de hand te scheuren, ziet er ook achterdochtig uit. De rest van het bereik, van sterk tot zwak, is normaal, en je kunt echter niet bijzonder koesteren, de ideale kracht van vuur produceren. Om echter in gedachten te houden dat de hand van een nieuwe kennismaking niet meer dan drie keer opgezwollen. Ook nuttig op het moment van de handshake die enigszins dicht bij een nieuwe vriend leunt en hem bekijkt. Een zelfverzekerde handdruk getuigt van emotionele stabiliteit en openheid.

☛ Reddingshak Als je de wijsvinger op de pols van een persoon plaatst die je hand kalmeert, kun je zelfs de meest wanhopige poging om je palm te richten.

vijf. Kom in Galksami!

Hoe je lichaam zich tijdens het gesprek bevindt en op het moment van de handshake is ook belangrijk. Directe frontconfrontatie wordt gezien als uitdaging en agressie, vooral vrouwen. Om dit effect glad te strijken, benader de interlocutor een beetje in een hoek.

☛ Reddingshak Toen het conflict in volle gang en de partijen niet bij de overeenkomst kunnen komen, is het de moeite waard om een ​​kant van de zijkant binnen te komen en in de buurt te gaan – zodat je er niet op kijkt, en op één manier.

6. Glimlach

Zeker, het noodzakelijke en ontspannende non-verbale signaal, vooral als u werkt in de verkoopafdeling. Recent publiceerde Forbes Magazine echter een nieuwsgierige studie, wat aangeeft dat mensen met een constante Amerikaanse “glimlach tot oren” die we als te naïef en enigszins dom waarnemen. Managed ervaren leider was om te glimlachen met ingebruikte en niet meteen, maar pas nadat hij het gezicht naar de interlocutor zal kijken. Dus, een glimlach wordt gezien als een persoonlijke fortiviteiten voor een bepaalde persoon.

☛ Reddingshak Een oprechte glimlach van nep is gemakkelijk te onderscheiden van oogrimpels. Als alleen de mond glimlacht – het betekent dat de interlocutor niet in orde is met intenties of cosmetologen.

7. Persoonlijke ruimte

Afmetingen van persoonlijke ruimte variëren afhankelijk van de nationale tradities. Het wordt opgemerkt dat het noorden en het westen van de habitat, hoe verder van elkaar mensen tijdens een gesprek staan. Er is een video-opname van onderhandelingen, waarin de Japanners met een Amerikaan letterlijk een cirkel rond de hal maken, omdat de Japanners de hele tijd tussen hen proberen te snijden, en de Amerikaanse retraites. Een goede strategie voor een persoon die niet te agressief of intiem wil lijken – opstaan ​​in een meter van een nieuwe kennismaking en zie, zal komen om te benaderen of te verwijderen.

☛ Reddingshak Als u integendeel, u de superioriteit wilt goedkeuren, neemt u tijdens de handshake een stap op de meest linkse partner en binnenvalt zijn persoonlijke ruimte.

8. Bestel

Het scannen van hersenactiviteit vond dat gesticulering (zelfs zonder woorden) automatisch onze spraakcentra activeert. Tegelijkertijd helpen de bewegingen van de handen niet alleen om de gedachte uit te drukken, maar ook de aandacht op ons trekken, de perceptie van onze toespraak gemakkelijker maken. Er zijn dus verschillende open gebaren (palmen, open, tonen vriendelijkheid, omlaag – kalmeren) Het is de moeite waard om in je arsenaal te hebben voor het succes van de onderhandelingen.

☛ Reddingshak Als het publiek naar je handen kijkt, en niet op het gezicht – het betekent dat je verwijdert met Gesticking.

negen. Stroomgebaren

Er zijn verschillende posities van handen die het volledige zelfvertrouwen aantonen. Opra Winfrey beveelt bijvoorbeeld aan de “Spire” -gebaar: handen raken de pads van de vingers en zijn gericht. Chiefs gebruiken dit gebaar vaak wanneer ze taken geven aan hun ondergeschikten. De positie van de handen achter de rug betekent ook superioriteit en dominantie, omdat een persoon volledig al zijn kwetsbare zones opent. Dit gebaar is populair bij militaire hoge rang.

☛ Reddingshak Als u onderhandelt, gebruik dan aan de tafel tegenover de gesprekspartner het gebaar “Spire” en zet u uw handen voor u en verzendt u uw vingers op de luidspreker wanneer u luistert. Zo’n gebaar laat zien dat je zelfverzekerd bent, kritisch en een dominante positie bezet.

10. Koeling

Begin 2000 publiceerden psychologen Lakin en Chartran van de Universiteit van Ohio een studie die vond dat hoe meer mensen proberen te verdienen accepteren van een bepaalde sociale cirkel, hoe intens het overdraagmijnt, houdingen en uitdrukkingen van vertegenwoordigers van deze gemeenschap. Met andere woorden, we gebruiken follication van niet-verbale signalen om van uw interlocutors te genieten. Kijken naar de communicatie van mensen in de groep en het opmerken van wie sommige spiegels gemakkelijk zijn om de positie en relaties te berekenen.

☛ Reddingshak Om te controleren of de persoon met wie u praat, gebruik dan een onopvallend gebaar – bijvoorbeeld de kin (besluitvorming gebaar). Als een persoon hem kopieert of zelfs gewoon zijn gezicht aanraakt – is uw contact aangrenzend.

elf. Knikkend

Dale Carnegie bleef aan het begin van alle onderhandelingen om een ​​persoon drie neutrale problemen te vragen waarmee hij wordt gedwongen om “ja” te antwoorden (bijvoorbeeld “Vladimir Ivanovich? Van de belasting en toeslagen? Kwam om onze Sharashkina naar het kantoor te verspreiden?”). De interlocutor zal vanaf het begin onbewust worden overwogen dat hij met u eens is. Evenzo werkt het knikkend. Zodra je contact met je ogen hebt ingesteld en je aanbod begon te geven, knikte je verschillende keren. De kans is hoog dat de quizgalitis van de interlocutor ook begint te knikken, terwijl uw woorden vooral voor hem zullen overtuigen. Belangrijk moment: knikkend hoeft langzaam, alsof onvrijwillig, en niet koortsachtig, in het ritme van Alzheimer.

☛ Reddingshak Drie knooppunten worden als toestemming gezien. Een – hoe verlangen om het gesprek te voltooien.

12. Hellen

Als de interlocutor enigszins het bovenste deel van het lichaam in uw zijde leunt, is een goed teken dat interesse en aandacht betekent.

Lichte tilt van het hoofd van de zijkant toont ook openheid en vilt. We raden ten zeerste aan om een ​​dergelijke helling te gebruiken tijdens de onderhandelingen. Als u u echter overdraagt ​​met graden (hoofdhelling), wordt de positie als inzending waargenomen. Hoe te bepalen op welk punt “attent” kanteltje wordt in een servic? Stel je een hond voor die haar hoofd milddraaide. Hoe ze elk woord vangt en klaar om elke bestelling uit te voeren! Ongeveer zo’n diploma tilt en er is inzending. Honden beheersten dit gebaar perfect.

☛ Reddingshak Onaangenaam nieuws of kritiek is beter om te uiten met een lichte tilt van het hoofd. Dus je ziet er meer begrip en mededogen uit, meer kans om overtreding en conflicten te voorkomen.

13. Vertrouwenzones

Mannen hebben drie lichaamszones, die betrekking hebben op welke ze onzekerheid demonstreren: nek, buik en lies.

Evolutionair is het volledig gerechtvaardigd: het vallende snijden van deze zones is zo veel dood. Vanuit de voorouders kregen we een reeks gebaren, met de hulp van welke mannen het onmerkbaar hadden bedekt (hoewel hun tegenstanders natuurlijk nog steeds onbewust duidelijk was dan ze daar bezig zijn). Om de horloge armband of manchetknopen aan te raken, ontspan een kraag of een stropdasknoop, duwt u uw hoofd in de schouders, knuffelt een kussen op de bank, houd een glas met twee handen op het niveau van de buik – al deze gebaren van onzekerheid. Hiermee kunt u zich meer beschermd voelen, maar informatiebespanning van de interlocutor en laten het interesse in gesprek verliezen.

☛ Reddingshak Houd op het feest altijd een glas in de linkerhand. Rechts, je hebt droog en schoon nodig als je je hand moet begroeten.

veertien. Positie

De pose van vertrouwen en kracht impliceert een gespannen rug, een verhoogd hoofd en een rechte blik in de ogen. Als een persoon naar de vloer kijkt, betekent dit meestal kwetsbaarheid en zwakte. Voor degene die de positie van Alpha niet probeert te nemen, maar het onmerkbaar wil beginnen om de dispositie en intenties van anderen te kennen, kan de observatie van de benen veel verduidelijken. Dit geldt met name op kantoorfeesten, tentoonstellingen en presentaties, wanneer mensen communiceren, per groepen staan. Het hoofdgeheim hier is dit: de halte van de rechterbenen geeft meestal de richting waar of met wie we zouden willen zijn. Als twee interlocutors benen naar elkaar toestaken, is het gesprek interessant voor hen. Als iemand de rechtervoet heeft gedraaid, dan zal hij binnenkort stoppen met communiceren en verplaatsen waar het been aangeeft. Soms zie je hoe een persoon levendig in het bedrijf kletst, de voet onvrijwillig bewaakt het onderwerp van zijn oprechte interesse wanneer dat over de kamer beweegt.

☛ Reddingshak De gesprekspartner wendde zich van jullie rechtervoet naar de deur? Dus dacht ze aan het weg te komen van dit feest, en niet met jou (hoewel ze misschien gewoon dringend een tuit moet drinken).

15. Gezicht

In 1966 vonden American Psychotherapists Ernest Haggard en Kenneth Aisaks microgolven – Onmiddellijke golf van emoties, die voor een tweede op ons gezicht verschijnen als reactie op externe gebeurtenissen en die we heel snel proberen te dekken met een meer geschikt geval van het masker.

Magnetron is te zien op een trage videofilm, en ook vrij vaak in een gesprek met een persoon. Echter, om bepaalde emoties duidelijk te extraheren en op de juiste manier te interpreteren wat ze behandelen, moet je voor een lange tijd trainen. Het is echter belangrijk om te weten dat een persoon die onzeker op een verkeerde manier voelt of zijn ware intenties wil verbergen, vaak onvrijwillig zijn gezicht raakt, alsof het de waarheid niet de waarheid gaf.

☛ Reddingshak Niet alleen een kieskeurige aanraking van het gezicht, maar ook de verificatie van iets in de hand geeft nervositeit, onzekerheid en psychologische instabiliteit aan. Al deze aanstekers, munten, caps van de handgrepen, helaas, zullen meer schade aanrichten dan goede onderhandelingen. Misschien helpen ze het duidelijker gedachten te formuleren, maar de gesprekspartner zal deze ideeën waarnemen als een neurotische stroom van bewustzijn, en niet als bedrijfsaanbieding.

Drie Lifhack voor verbale communicatie

Dus dat ik me nog steeds de naam van je nieuwe kennis herinner, die probeert uit het hoofd te vliegen, terwijl je niet-verbale communicatie doet, haal het gewoon in om het meerdere keren in gesprek onmiddellijk na wederzijdse presentatie te herhalen.

In de speech van mensen die een leiderschapspositie bezetten, dalen wetenschappers door lage registergeluiden, bijna ongrijpbaar voor menselijk oor. Echter, dit “bijna” maakt het spel. Dergelijke geluiden verschijnen wanneer u een lagere, diepe stem dan normaal probeert uit te geven.

Stilte – Mooie drukgereedschap. Rus niet om een ​​ongemakkelijke pauze in te vullen, vooral als je een onaangename vraag hebt gesteld en een persoon probeert te ontsnappen aan het antwoord. Wacht even. Als de interlocutor wordt gedwongen te spreken, zal hij veel nuttige informatie geven.

Aan het einde renden we ook de belangrijkste lifehak – hoe te profiteren van ons advies. Het belangrijkste, haast je niet om alles tegelijk toe te passen. Om te beginnen, neem er een pose of gebaar en probeer het nauwkeurig in uw dagelijkse communicatie te implementeren. Meestal duurt het ongeveer vier weken om een ​​nieuwe gewoonte te creëren. Dus je zult genoeg tijd hebben om te begrijpen: non-verbale communicatie, zoals elke taal, één mensen worden gegeven zonder enige moeite, en anderen zijn niet voorbestemd om het te beheersen.

SHARE THIS STORY